GAIA geweld analyse, een integrale aanpak

De impact van agressie-incidenten is enorm voor mens en organisatie. Voorkomen van incidenten is vaak mogelijk, Hiervoor is geen enorm budget nodig. Ook geen waslijst aan maatregelen. Door incidenten systematisch te analyseren met een GAIA consultant, vindt u valkuilen die incidenten in uw organisatie mogelijk maken. Gebruikmakend van wetenschappelijke inzichten uit psychologische besluitvorming, kent u binnen korte tijd maatregelen die effectief bijdragen aan een veiliger, gezonder werkklimaat van uw personeel.

Leo van der Pol (commercieel directeur Randstad Inhouse Services at Randstad Nederland) zegt over de inzet van GAIA door Kyra Luijters:

“Effectief omgaan met agressief gedrag vraagt dat je als organisatie goed weet waar je risico’s liggen, maar ook hoe je eigen mensen in dergelijke situaties reageren. Agressief gedrag is geduid als één van de grootste risico’s binnen de uitzendbranche, en daarom voor Randstad een zaak van groot belang. Dankzij inzet van de GAIA-methode hebben we veel inzicht gekregen in de sterke kanten, maar ook de valkuilen en blinde vlekken in ons eigen veiligheidsbeleid. We zijn hierin heel prettig begeleid door vakkundige professionals. Professioneel, objectief en kritisch, maar ook met humor waar dit gepast was. Door – heel hands on – in te zoomen op kritische situaties – met enquêtes, interviews en workshops, heeft GAIA ons geholpen om ons eigen handelen kritisch te spiegelen, en van hieruit een concreet verbeterplan op te zetten en uit te voeren.”

Agressie-incidenten ook vaker voorkomen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Zelf GAIA consultant worden? Kijk ook eens op: http://www.agressieanalyse.nl/

Meer lezen? Zie ook dit artikel.